top of page

Education of the Future

(Ungvár, Ukrajna)

A projekt ukrajnai együttműködő partnerszervezete az „Education of the Future”. Az oktatási és tudományos célú szervezet, melynek székhelye Ungváron (Uzhgorod) található.

A civil szervezet a Kárpátaljai Pedagógus-továbbképző Intézet Beregszászi Tagozatával szoros együttműködésben végzi tevékenységeit:

  • ismeretterjesztő előadások tartása: a szórványban oktató pedagógusok részére olyan témákban, mint a kooperatív vagy a projekt módszerek alkalmazása az oktatásban, vizuális és nyelvi készségfejlesztés lehetőségei, kulturális értékek, az alapfokú oktatás az Európai Unióban, kulturális és szabadidő-eltöltési szokások stb.

  • szakmai konferenciák szervezése: amelyek célja, a tudományos eredmények közzététele, az új módszerek, lehetőségek, innovációs technológiák megismertetése a szórványvidéken tevékenykedő óvodapedagógusokkal, tanítókkal, tanárokkal, általuk elősegítve a magyarság oktatását, a magyar nyelv megtanulását és a magyar nyelven való tanulást.

  • kutatások: a szervezet kiemelt célja a tudományos közéletben való folyamatos részvétel, amelyet tudományos kutatásokban való együttműködésekkel és szervezésével ér el. Kutatásaik különösen a kárpátaljai kisebbségek (roma, szórvány magyarság) életmódvizsgálatára, a kisebbségi lét alapproblémáira vagy a felnőttképzés szerepére irányulnak az ukrajnai oktatási rendszerben.

  • további együttműködések: a szervezet kiemelt hangsúlyt fektet más, hasonló célú és kutatási orientációval rendelkező szervezetekkel való együttműködések kialakítására.  Így ukrajnai szinten számos, a tudományos szférában tevékenykedő intézménnyel (pl. a Kárpátaljai Pedagógus-továbbképző Intézet Beregszászi Tagozata mellett a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolával, a Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskolával vagy a Pro Cultura Subcarpathica szervezettel), nemzetközi szinten pedig több magyarországi szervezettel (pl. KultúrÁsz Közhasznú Egyesület, Doktoranduszok Kiss Árpád Közhasznú Egyesülete; Magyar Nevelés- és Oktatáskutatók Egyesülete; Debreceni Egyetem Nevelés- és Művelődéstudományi Intézet stb.) voltak közös szakmai együttműködése (pl. konferenciák, határon átnyúló kutatások).

bottom of page